Kulcsrakész ház esetén egy biztos, az pedig az akár azonnali, zökkenőmentes beköltözés

Amikor a kulcsrakész ház elhangzik, akkor nem mindenki van tisztában ennek a pontos jelentésével. Miután egyre több építőipari vállalkozás kínálatában – így természetesen a mi ajánlataink között is – találjuk meg az úgynevezett kulcsrakész házakat, érdemes tisztázni, hogy mit is jelent a kulcsrakész ház. Szerkezetkész állapot? Esetleg a csillárok, függönyök is már a helyükön vannak? Nos az a helyzet, hogy egyik elképzelés sem fedi a valóságot. Az valahol a kettő között van. Nézzük meg tehát, hogy hol. A kulcsrakész ház vagy lakás fogalma alatt azokat az ingatlanokat értjük, amelyek szerkezetileg már készen vannak. Kialakításra kerültek egyrészt a külső és belső burkolatok és festések, szigetelések, valamint az épületgépészeti elemek kivitelezése is megvalósult.
Épületgépészetileg megoldott az ingatlan vízellátása, a csatornázás, a fűtés. Tulajdonképpen minden adott ahhoz, hogy az ingatlan tulajdonosa az átadást követően akár azonnal használatba vegye azt.
Alapvetően a kulcsrakész szó egy azonnal beköltözhető ház vagy lakás fogalma. De! A félreértések elkerülése érdekében tisztázzuk, hogy ez nem tartalmazza a telek, a lámpatestek, légkondicionálási berendezések, konyhabútor vagy egyéb berendezések, mint például függönyök, redőnyök, reluxák stb. Így természetesen ezek árát sem építjük be a költségvetésbe. Sőt, még egy fontos dolog. Amennyiben az eredeti megállapodás nem tartalmazta az egyéb építményeket, mint a kerítést vagy kertrendezés meglétét, úgy az sem tartozik a kulcsrakész házak követelményei közé.

A kulcsrakész ház építésének folyamata a tervezéstől az átadásig

Az építés folyamata több fő szakaszra bontható:
– Első és egyben a legfontosabb lépés a megrendelővel történő egyeztetés, ahol egy személyes találkozó keretein belül felmérjük megrendelőink elképzeléseit, igényeit.
– Ezt követi az ingatlan előzetes terveinek elkészíttetése.
– Az elkészített, majd a megrendelő által jóváhagyott kulcsrakész ház tervdokumentációja alapján elkészítjük az építés ütemtervét.
– Megkezdődik a generálkivitelezés, aminek lezártával 6-8 hónapon belül átadásra kerülhet a kulcsrakész ház. Itt meg kell jegyezzük, hogy a kivitelezés időtartama természetesen nagymértékben függ egyrészt az elkészült tervektől, másrészt az alkalmazott technológiáktól. Könnyűszerkezetes ház esetében gyakorlatilag a kivitelezési idő akár 2-3 hónapra is csökkenhet.

Minőség és szakértelem. Ön megálmodja, mi megvalósítjuk.

Először is szeretnénk néhány gondolatot megosztani magunkról, ha már álmokat valósítunk meg. Vállalkozásunk az IL-LA s. r. o. hazai fióktelepe több éves szakmai múltra tekint vissza könnyűszerkezetes ingatlanok tervezése és kivitelezése területén. Munkatársaink több évtizedes építőipari múltra tekintenek vissza, az ez idő alatt megszerzett tudást nagymértékben kamatoztatják a kulcsrakész ingatlanok felépítése során. Szakmai tanácsadásaink keretében nyújtunk segítséget valamennyi megrendelőnk számára ötlettől a megvalósulásig.
Vállalkozásunk egyik legfőbb célkitűzése minden általunk végzett építőipari tevékenység esetén a minőségi szolgáltatás, az ügyfelek igényeinek maximális kielégítése. Természetesen nincs ez másként kulcsrakész ház építése során sem.
Szakértelmünknek köszönhetően minimalizáljuk megrendelőink kiadásait, munkánk során minőségi eszközöket és alapanyagokat alkalmazunk a professzionális minőségű szolgáltatás érdekében.
Keressen bennünket bizalommal, készséggel állunk az Ön rendelkezésére is!