Faház építés

Faház építés – miért éppen faház?

A fa tulajdonképpen az egyik legősibb alapanyag, amelyet már őseink is gyakran használtak. Mint építőanyagot szinte egyidősnek tekinthetjük az emberiséggel, a modern építőanyagok megjelenésével és a technológiai fejlődésnek köszönhetően viszont háttérbe szorult. Az utóbbi néhány évtizedben azonban újra egyre növekvő népszerűségnek örvend. Köszönhetően egyrészt a környezeti problémák növekedésével előtérbe került környezettudatosságnak. Egyre több megrendelő számára fontos, hogy környezetbarát alapanyagokat alkalmazzanak az építőiparban is, erre jelenthet tökéletes megoldást a faház építés.

A faház építés mögött ma már a világ minden pontján ismert és alkalmazott technológia áll, melynek fő alapanyaga maga a fa. Népszerűsége köszönhető a könnyű megmunkálásnak, sokoldalú felhasználhatóságnak és nem utolsó sorban a környezetbarát voltának. Tökéletes alternatívát jelenthet hagyományos építési technológiák helyett, hiszen alacsonyabb költségekkel és rövidebb határidővel valósulható meg egy-egy faház építése.

Faház építés előnye – hagyományos építési technológiákkal szemben

A faház építés során alkalmazott könnyűszerkezetes technológia egyik legfontosabb előnye más hagyományos technológiákhoz viszonyítva a gyorsaság. Könnyűszerkezetes technológia estén nincs ugyanis száradási idő, éppen ezért akár csapadékosabb időjárás esetén sem kell szüneteltetnünk az építkezést. Ennek köszönhetően gyorsabb ütemben haladhat a kivitelezés, akár néhány hónap alatt kulcsrakész állapotban adhatjuk át ingatlanjainkat. A belső tér kialakítása során is nagyobb térrel gazdálkodhatunk, mivel a teherhordás leginkább a külső falakra helyeződik át.

Faház építés – a tökéletes környezetbarát megoldás rövid határidővel

Egy ingatlan tervezése során számtalan szempontot kell figyelembe vennünk egészen az építési telek kiválasztásán át a tervek elkészítéséig. Cégünk több éves szakmai tapasztalattal, illetve megfelelően képzett szakemberei segítségével áll régi és új partnerei rendelkezésére. Vállaljuk az egyedi méretű és elosztású megrendelőink igényeit. Mivel vállalkozásunk nem típustervek alapján végzi a faház építést, így teljes mértékben szabadságot nyújtunk megrendelőink számára. Ezáltal biztosítva számukra az egyedi formájú, méretű és beosztású, minden igényt kielégítő ingatlan építését. Gyakorlatilag körülbelül 2-3 hónap alatt megvalósítjuk elképzelését ötlettől a kulcsrakész állapotig, Ön kitalálja, mi megtervezzük és kivitelezzük.