Faház építés? Igen, de miért ezt válasszuk?

Nos, ez egy érdekes kérdés, olyannyira, hogy a történetiségét nézve akár érthetetlen is lehetne. Miért? Azért, mert a fa tulajdonképpen az egyik legősibb építőipari alapanyag. Olyannyira, hogy őseink előszeretettel és igen gyakran használták. De ha korábbra tekintünk vissza, a faház építés ezen alapanyaga egyidősnek tekinthető az emberiséggel. Az északi országokban, Skandináviában, vagy akár Kanadában, de említhetnénk közelebbi országokat is, mint Svájc, vagy Ausztria hegyvidékei, tulajdonképpen ez a hagyományos építkezés, vagyis a faház építés kevésbé szorult háttérbe, mint máshol. Háttérbe szorulását egyébként a modern építőanyagok megjelenésének, a technológiai fejlődésnek köszönheti.
A faház építés az utóbbi néhány évtizedben azonban újra egyre növekvő népszerűségnek örvend. Az újbóli népszerűségét részben a környezeti problémák növekedésének előtérbe kerülése, vagyis az egyre inkább előtérbe kerülő környezettudatosságnak köszönheti.
Mára már egyre több megrendelő számára fontos, hogy környezetbarát alapanyagokat alkalmazzanak az építőiparban is. És mi lehetne erre a legjobb megoldás, ha nem a faház építés.
Attól sem kell tartani, hogy nem fogja ugyanazt a komfortérzetet biztosítani, mint a hagyományos építőanyagokból megépített házak. Köszönhető ez annak, hogy a faház építés mögött ma már az egész világon ismert, modern, fejlett technológia áll. Ez a technológia képes biztosítani mindazt, amit egy hagyományos építőanyagból megépített ház, csak itt a fő alapanyag maga a fa.
Egyre nagyobb népszerűsége annak is köszönhető, hogy a fa könnyen megmunkálható, sokoldalú felhasználhatósággal rendelkezik, és nem utolsó sorban a környezetbarát.
Elmondhatjuk, hogy tökéletes alternatívát jelenthet hagyományos építési technológiák helyett azért is, mert alacsonyabb költségekkel és rövidebb határidővel valósítható meg.

Milyen előnyöket nyújt a faház építés a hagyományos építési technológiákkal szemben?

Az egyik legfontosabb szempont egy rohanó világban a gyorsaság. A faház építés során alkalmazott könnyűszerkezetes technológia a hagyományos technológiákhoz képest rendkívül gyors. Még könnyűszerkezetes technológia estén sincs száradási idő. Ennek köszönhetően még csapadékosabb időjárás esetén sem kell szüneteltetni az építkezést. Ebből következően gyorsabb ütemben haladhat a kivitelezés, akár néhány hónap alatt kulcsrakész állapotban lehet átadni az ingatlanokat.
További előny, hogy a belső tér kialakításakor is nagyobb térrel lehet gazdálkodni, mivel a teherhordás leginkább a külső falakra helyeződik.

Összegezve, tökéletes és környezetbarát megoldás rövid határidővel

Amikor egy ingatlant megtervezünk számtalan szempontot kell figyelembe vennünk. Ez a tervezés a telek kiválasztásától egészen a konkrét tervek elkészítéséig tart.
Amit mi tudunk nyújtani Önöknek, az a mögöttünk lévő több éves szakmai tapasztalat, a megfelelően képzett szakembergárda.
Faház építés esetén nem csupán típustervekben gondolkodunk, vállaljuk az egyedi tervek, elképzelések megvalósítását is.
Mottónk: Ön megálmodja, mi megvalósítjuk!
Biztosítjuk minden megrendelőnk számára az egyedi formájú, egyedi méretű és egyedi beosztású, és egyben minden igényt kielégítő ingatlan építését.